fredag den 2. marts 2012

Producenterne

Producenterne har en stor del af skylden for madspild. Der bliver produceret en overflod af varer som ikke bruges til noget.
Desuden har danskerne en forventning om ensartede varer, så hvis eksempelvis salathoveder vejer mindre end 350 gram bliver de pløjet ned. Man kan så prøve at sælge efter kilopris istedet for stykpris.

Foto: Stop spild af mad

Madspild er også et stort problem fordi den energi, der bruges til at lave maden er skyld i store mængder af CO2-udslip. Selve den mad der ikke bruges og altså er madspild svarer til 14 procent af det CO2-udslip, som kommer fra produceringen og distribueringen af mad.

Det producenterne skal gøre, er selvfølgelig først og fremmest at producere mindre. Men de skal også lave mindre pakker, da det især er mennesker, som bor alene der har madspild fordi de ikke kan nå at bruge hele pakken inden den er for gammel. Emballagen skal også være gennemsigtig så man kan se, hvor meget der er tilbage, og hvor meget man smider ud. Mange varer har også pakninger, hvor det er tæt på umuligt at få det sidste ud, som for eksempel nutellaglas.

Stop madspild

1 kommentar: